ZassFotoos


Werkwijze

Bij mij in de studio draait het om samen plezier hebben: een creatieve shoot en foto's waar we allebei blij van worden. Ik treed graag buiten de kaders. Daar moet je van houden. Regels vind ik niet interessant. We bespreken vooraf natuurlijk wel wat jouw doel is en welke ideeën en verwachtingen je van de shoot hebt.

Je neemt zelf kleding en accessoires mee en en dan kijken we gewoon hoe het loopt. Soms rollen we van het ene idee spontaan in het volgende, ook hier geen vastliggende regels. Kleding wisselen kan zo vaak je wil, we experimenteren tot we beiden tevreden zijn.

Ook na de shoot zijn er niet zoveel regels. Ik sorteer en bewerk de foto's en je ontvangt alle mooie foto's digitaal en in hoge resolutie via WeTransfer. Je hebt ze dus direct tot je beschikking, klaar voor gebruik. Omdat ik je graag volop keuze geef, krijg je vaak echt een groot aantal geschikte foto's. Dus bereid je erop voor dat je na ontvangst ook zelf aan de bak moet, om alles te bekijken!

De shoot duurt ongeveer 1,5 uur. Shoots met meerdere mensen duren langer. Eerst drinken we wat, laat ik je een moodboard zien om een indruk te krijgen wat de sfeer van de foto's kan zijn en kun je zelf je wensen en ideeën aangeven. Een ontspannen shoot levert de mooiste resultaten op! Zo kunnen we bijvoorbeeld je eigen Spotify playlist opzetten. Dan gaan we van start: in de studio en misschien trekken we ook wel het gebouw rond of gaan we naar buiten voor extra opnames. Alles is mogelijk.

Je ontvangt alle foto's ongeveer na een week. Wil je foto's mooi laten printen, dan kan ik dat ook voor je verzorgen.

Wie is ZassFotoos

Iedereen die mij kent, weet dat ik altijd en overal foto's van neem! Mijn liefde voor fotografie is er altijd geweest, vanaf mijn eerste analoge Kodakje met rolletjes van 12 waarmee ik al foto's schoot. Begin 2018 besloot ik een cursus aan de VU in Delft te gaan volgen, nu met mijn digitale Canon. Die cursus wakkerde mijn enthousiasme weer heel erg aan, met name voor het fotograferen van mensen. Met een artistiek tintje het mooiste in een ieder naar boven halen: dat maakt me echt heel blij.

Om te kijken wat mijn foto's doen, plaatste ik portretten op Instagram en Facebook. Ik wil wel zeker weten dat het niet 'zo maar kiekjes' zijn. Op social media krijg je reacties van allerlei mensen, van over de hele wereld: een mooie manier om te kijken wat je foto's doen en ik leer daar ook weer van. Om mezelf verder te ontwikkelen ben ik begonnen op de Fotoacademie in Amsterdam. Daarnaast bezoek ik zoveel mogelijk inspirerende foto-exposities.

Al snel kreeg ik van mensen om me heen de vraag of ik ook portretten en foto's in opdracht maak. En zo is Zassfoto's begonnen. Ik schreef me in bij de Kamer van Koophandel, won de eerste prijs bij een expositie en heb nu mijn eigen fotostudio kunnen openen. Alles kwam op het juiste moment op mijn pad.

In het dagelijks leven heet ik Saskia Koot-Dingjan, ik ben getrouwd en moeder van twee zoons, young adults. De naam ZassFotoos komt uit mijn punktijd, toen ik mezelf Zass noemde, omdat ik Saskia nogal duf vond klinken. En zo is de cirkel weer rond


instagram facebook